- Нездравословните мазнини увеличават риска от развиване на ракови заболявания.
- Жълтъкът предпазва от рак, поради високото си съдържание на холин - вещество, свързано с намален риск от заболяване на рак на гърдата.
- Зелето съдържа сулфорафан, който увеличава производството на ензими в тялото, спомагащи при елиминиране на свободните радикали, увреждащи клетките и предизвикващи рак.
- Хората, които се хранят с повече зеленолистни зеленчуци, като спанак, лапад и други имат с 50 % по-малко риск от заболяване от рак на кожата, в сравнение с хората, консумиращи по-малко.
- Боровинки, къпини и малини са много полезни, защото съдържат антоцианини – силни антиоксиданти, които се борят срещу появата на раковите клетки.
- Колкото по-мазна е една риба, толкова повече омега 3 мастни киселини съдържа. От своя страна тези полезни мазнини съдействат срещу канцерогенните заболявания.
- Консумацията от 2 до 6 чаши топъл зелен чай дневно намалява стареенето на кожата, причинено от слънчевите лъчи и едновременно с това и риска от рак на кожата.
- Хората, консумиращи ежедневно на всяко хранене сурови плодове и зеленчуци имат с цели 70% по-нисък шанс да заболеят от рак на храносмилателната система.
- Вредното въздействие на тютюнопушенето и употребата дори и на малки количества алкохол. Една от основните причинителни на редица заболявания, включително всички видове рак.
Повече за профилактика и лечение на рак на страницата на JMB Active.
#рак #лечение #rak #онкология #oncology
#рак #лечение #rak #онкология #oncology
Няма коментари:
Публикуване на коментар