Как да намалим риска от рак

Употреба на повече зеленчуци намалява риска от рак


  1. Нездравословните мазнини увеличават риска от развиване на ракови заболявания.
  2. Жълтъкът предпазва от рак, поради високото си съдържание на холин - вещество, свързано с намален риск от заболяване на рак на гърдата.
  3. Зелето съдържа сулфорафан,  който увеличава производството на ензими в тялото, спомагащи при елиминиране на свободните радикали, увреждащи клетките и предизвикващи рак.
  4. Хората, които се хранят с повече зеленолистни зеленчуци, като спанак, лапад и други имат с 50 % по-малко риск от заболяване от рак на кожата, в сравнение с хората, консумиращи по-малко.
  5. Боровинки, къпини и малини са много полезни, защото съдържат антоцианини – силни антиоксиданти, които се борят срещу появата на раковите клетки.
  6. Колкото по-мазна е една риба, толкова повече омега 3 мастни киселини съдържа. От своя страна тези полезни мазнини съдействат срещу канцерогенните заболявания. 
  7. Консумацията от 2 до 6 чаши топъл зелен чай дневно намалява стареенето на кожата, причинено от слънчевите лъчи и едновременно с това и риска от рак на кожата
  8. Хората, консумиращи ежедневно на всяко хранене сурови плодове и зеленчуци имат с цели 70% по-нисък шанс да заболеят от рак на храносмилателната система.
  9. Вредното въздействие на тютюнопушенето и употребата дори и на малки количества алкохол. Една от основните причинителни на редица заболявания, включително всички видове рак.
Повече за профилактика и лечение на рак на страницата на JMB Active.

#рак #лечение #rak #онкология #oncology

Няма коментари:

Публикуване на коментар